EKONOMİ

İşadamlarına yatırım çağrısı

Beyşehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe OSB mütevelli heyeti ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Başıbüyük, yeni dönemde OSB’ye yatırım yapmak isteyenlerin 10 lira yerine 1 liralık arsa tahsisinden yararlanabileceğini söyledi. Başıbüyük, son 2 yılda Beyşehir OSB’de, 28 farklı firmaya kısmen bedelsiz arsa tahsisinde bulunulduğunu belirterek, “Bunlardan 6’sına inşaat ruhsatı verildi. İkisi ise halen inşaat halindedir. Kalan firmalar ise yeni yatırımları için proje çalışmaları aşamasındadır” dedi.

Beyşehir’e bağlı Bayavşar beldesinde kurulu bulunan OSB’nin 615 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu ifade eden Muzaffer Başıbüyük, “70 sanayi parselindeki 392 bin metrekarelik alanı ise sanayi yatırımcılarına tahsis edilmiştir. Halihazırda ise 223 bin metrekarelik alanın müteşebbislerin yatırımı için hazır bekliyor” ifadelerini kullandı.

OSB kanununun geçici 9. maddesine istinaden 14 Nisan 2011 tarihinden bu yana devam eden 2 yıllık süreçte, bu kanundan 28 ayrı firmanın uygulanan teşvik kapsamından istifade ettiğini vurgulayan Başıbüyük, “Beyşehirli işadamlarına da sanayi bölgesine yatırım yapması çağrısında bulunuyoruz. 3 yıllık süreç sonunda buradaki bütün firmaların üretime geçmesini bekliyoruz. Sanayi bölgemizde, silah ve doğaltaş sektörünün yanı sıra mobilya sanayi üzerinde de tahsisler yapılmıştır.

21 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Nisan 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2 yıllık süre için yeniden kısmen bedelsiz arsa tahsisi yürürlüğe girmiştir. Buna göre, Beyşehir OSB içerisinde yatırım yapmak isteyen firmalara daha önce metrekaresi 10 lira olan arsaları teşvik çerçevesinde 1 liradan tahsis edilecektir. Toplam 3 yıl sonunda yatırımlarını tamamlama, bunun yanı sıra en az 10 kişiyi istihdam etme ve en az yüzde 25 oranında kapalı alan yapma zorunluluğu teşvik kanununun şartlarındandır, Bayavşar beldemizdeki altyapısı hazır durumda olan organize sanayi bölgemize gerek ilçemiz içerisinden, gerekse dışında yaşayan hemşehrilerimizin yatırım yapmalarını ve istihdama olumlu katkılar yapmalarını beklemekteyiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir