EKONOMİ

Beyşehir ceviz üretiminde atılım yaptı

Ceviz üretiminde son 5 yıllık süreçte atılım yapan Beyşehir’de, ceviz bahçesi miktarının 2 bin 500 dekara yükseldiği bildirildi.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıl önce ilçede 100 dekar olan ceviz bahçesi kurulan alan miktarının günümüzde 2 bin 500 dekar seviyesine ulaştığını belirtti. Bu miktarın önümüzdeki dönemde daha da artacağını düşündüğünü ifade eden Karşıyaka, “Ceviz bahçesi konusunda vatandaşlarımızdan bize büyük bir talep var. Sürekli gelip bizden fidan istiyorlar, bilgi alıyorlar” dedi.

Teşkilat olarak vatandaşlara bu konuda yardımcı olduklarını dile getiren Karşıyaka, Beyşehir’de ceviz üretimini daha da yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Türkiye’de ceviz denilince akla Kaman ilçesinin geldiğini vurgulayan Karşıyaka, Beyşehir’in de ceviz üretiminde marka ve söz sahibi bir ilçe haline gelmesi için uğraş verdiklerini anlattı.

Karşıyaka, ilçeye bağlı Yenidoğan beldesinde kurulan ceviz çiftliğinde sertifikalı ceviz fidan üretiiminin de başladığını, vatandaşlardan gelen yoğun talebi bu çiftlik sayesinde karşılama yoluna gittiklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir